Descrierea postului de ”Master Grower”

Valentin Chiper
3 min readSep 17, 2022

Aflați despre cerințele, îndatoririle, responsabilitățile și abilitățile cheie care ar trebui să fie într-o descriere a postului de ”Master Grower”.

Un Grow Master este responsabil pentru gestionarea canabisului sau a altor cicluri de producție a culturilor dintr-o fermă sau o seră. Sarcinile lui includ supravegherea sezonului de recoltare, dezvoltarea sistemelor de cultivare și înregistrarea inventarului. Ele reprezintă o parte esențială a succesului unei afaceri agricole și sunt responsabile pentru a se asigura că toate produsele îndeplinesc standarde înalte.

Șablon de descriere a postului de Master Grower

În acest rol, sarcinile Grow Masterului vor include supravegherea producției de canabis, crearea planurilor de cultivare, rezolvarea problemelor cu plantele și supravegherea personalului fermei. De asemenea, va gestiona bugetul pentru a se asigura că obiectivele de producție sunt îndeplinite.

Pentru a fi un Grow Master de succes, ar trebui să aveți cunoștințe excelente despre planta de canabis și capacitatea de a identifica și de a răspunde la orice probleme care apar în timpul producției sau cultivării. În cele din urmă, un Grow Master de top ar trebui să fie o persoană dedicată și cu pasiune pentru canabis și agricultură.

Ce înseamnă Master Grower?

Un Grow Master este în esență o certificare sau un statut în industria legală de canabis. Acesta este conferit de mai multe organizații diferite, atât în ​​sala de clasă, cât și online, pentru a pregăti persoanele pentru a supraveghea toate aspectele unei întreprinderi sau a unei cooperative agricole de cultivare a canabisului.

Un Master Grower nu trebuie doar să fie cu experiență în cultivarea canabisului, dar trebuie să fie educat în general în domeniile horticulturii, agriculturii și/sau botanică. Organizațiile și companiile care angajează un Grow Master se așteaptă, în general, să se poată ocupa de fiecare aspect al creșterii, de la proiectarea spațiului, stabilirea nevoilor de echipamente, alcătuirea protocoalelor de creștere și sunt responsabile pentru angajarea întregului personal care i-ar raporta în cele din urmă.

Responsabilitățile unui Grow Master:

· Supravegherea operațiunilor zilnice ale unei ferme de canabis, inclusiv plantarea, tunderea și recoltarea culturilor

· Elaborarea unui plan de cultivare și atribuirea sarcinilor personalului fermei

· Organizarea proceselor de transplantare și clonare a plantelor

· Verificarea culturilor existente pentru boli și rezolvarea oricăror probleme de sănătate a plantelor, cum ar fi deficitele sau mucegaiul

· Asigurarea că cerințele de creștere ale plantei de canabis, cum ar fi iluminarea, pH-ul solului și nutrienții, sunt îndeplinite în mod constant

· Gestionarea inventarului producției de canabis a fermei, cum ar fi echipamente și sisteme

· Identificarea și rezolvarea potențialelor amenințări la adresa recoltelor culturilor, cum ar fi dăunătorii

· Gestionarea bugetului fermei pentru a asigura îndeplinirea obiectivelor de producție

· Creșterea de noi soiuri de plante de canabis conform specificațiilor fermei

· Asigurarea respectării fermei cu politicile de stat privind canabisul și procedurile de cultivare

Cerințe pentru angajarea unui Grow Master:

· Diplomă de licență în știință, botanică, agricultură, horticultură sau un domeniu conex

· Minim patru ani de experiență

· Experiență de cel puțin un an într-o poziție de conducere

· Cunoștințe excepționale despre planta de canabis, cerințele sale de creștere și tehnicile de gestionare a bolilor

· Cunoaștere excelentă a metodelor de cultivare în interior și exterior

· Atitudine orientată spre soluții și bune abilități analitice

· Excelente abilități de conducere și comunicare

· Abilitatea de a lucra ore întregi cu plante

· Dorința de a rămâne la curent cu tendințele actuale în cultivarea canabisului

--

--

Valentin Chiper

University Of Cannabis, Graduate Student; Genetic Research; How to Grow Marijuana; Marijuana Cooking & Extractions; Medical Cannabis; Marijuana Business Plans