Despre THCP

Valentin Chiper
5 min readDec 5, 2022

Ați auzit de noul canabinoid THC-P? Este o descoperire relativ recentă. Și, deși nu este încă pregătit pentru ”maximă audiență”, există deja o mulțime de utilizări potențiale a acestui compus. Citește mai departe pentru a afla câteva detalii despre ce este, cum funcționează și de ce ne-ar putea ajuta să înțelegem mai bine efectele de modificare a minții ale canabisului asupra creierului nostru.

Ce este THCP și cum a fost descoperit?

Descoperit recent de cercetătorii de la Institutul Chimic Militar din Florența, THCP a fost confirmat pentru prima dată ca un canabinoid nou-nouț în 2019. A fost izolat pentru prima dată din mostre de canabis colectate în Europa și Orientul Mijlociu. A fost adus accidental, ca urmare a utilizării de către oamenii de știință a tehnologiei avansate de spectrometrie de masă și cromatografie lichidă pentru a analiza o probă naturală de canabis.

Extracția THCP se face într-un laborator din cânepă industrială cu până la 0,3% Delta-9 THC, dar este disponibil și în mod natural. Poate fi produs din flori de canabis care au fost încălzite până la 85–93 de grade Celsius timp de 30 de minute într-un cuptor sau într-un cuptor lent cu foc mic — un proces cunoscut sub numele de decarboxilare. Procesul are ca rezultat obținerea THCP prin adăugarea de apă și încălzire blândă.

Pentru a obține extracții de înaltă calitate, THCP necesită o cantitate mare de cânepă. De aceea, producătorii adaugă alți canabinoizi la produsele care conțin THCP. Pe cont propriu, THCP poate fi costisitor.

Proprietăți medicale și beneficii pentru sănătate

THCP ar putea oferi o formă mai puternică de ameliorare a durerii decât THC, făcându-l o alternativă atractivă pentru cei care caută beneficii medicale de la canabis. S-a demonstrat că are unele efecte fiziologice care pot fi benefice pentru pacienții care caută ameliorarea durerii și a inflamației. De asemenea, este eficient în tratarea insomniei.

Similar cu THC, care este demonstrat într-o serie de studii, THCP poate inhiba creșterea celulelor canceroase și poate promova apoptoza (moartea celulelor) în aceleași celule. Datorită acestei proprietăți, unii medici recomandă combinarea THCP cu alte medicamente pentru chimioterapie pentru a ajuta la tratarea mai eficientă a diferitelor tipuri de cancer.

Efectele THCP

Chiar dacă este un compus abia descoperit, THCP este deja salutat ca un compus remarcabil de puternic, care ar putea oferi un high și mai puternic decât vechiul nostru prieten delta-9-tetrahidrocanabinol (THC). THCP-ul este o variantă mai puternică a THC-ului, cea mai cunoscută substanță chimică din canabis. THC-ul este responsabil pentru efectele euforice asociate consumului de canabis. Dar unii utilizatori caută ceva și mai substanțial pentru a fi high. Aici intervine marele THCP — poate avea de până la zece ori mai multă putere psihoactivă decât THC-ul!

THCP vs THC vs alți canabinoizi

THCP aparține familiei de „tetrahidrocanabinoli”, care include delta-8, delta-9, delta-10, THCV, THCO și HHC. Cu toate acestea, spre deosebire de aceste variații, THCP are caracteristici semnificative.

În primul rând, THCP este un compus natural — nu este unul sintetic. Și acesta este un lucru bun pentru că este, de asemenea, mai puternic decât alți membri ai acestei familii. Și este, de asemenea, una destul de activă chiar înainte de a-l consuma și de a intra în corp.

Cât de puternic este THCP? Studiile au arătat că THCP poate fi de până la zece ori mai puternic decât THC-ul. De asemenea, nu provoacă distorsiuni vizuale semnificative sau alte efecte secundare pe care le-ați putea obține de la alți canabinoizi (cum ar fi THCO). La fel ca și alți membri ai acestei familii, nu este recomandat pentru începători. Dar dacă sunteți în căutarea unei experiențe intense, concentrate, fără tensiunea care vine adesea odată cu starea de high, aceasta ar putea fi alegerea potrivită!

Efecte adverse și precauții

Deoarece acesta este un nou canabinoid și efectele secundare pe termen lung nu au fost încă înregistrate în mod adecvat, este greu de știut cu certitudine care ar putea fi efectele secundare pe termen lung. Totuși, persoanele care au încercat THCP au raportat, pe lângă efectele secundare tipice, cum ar fi gura uscată și ochii roșii, următoarele experiențe adverse:

· Anxietate

· Somnolenţă

· Oboseală

· Greaţă

Cei care consumă canabis ar trebui să fie conștienți de faptul că efectele fiecărui nou canabinoid pot diferi de efectele celor pe care îi cunosc deja. Puterea semnificativă a acestui canabinoid înseamnă că utilizatorii ar trebui să ia încet pentru a obține efectele psihoactive aplicabile. Așa că aveți grijă când încercați THCP pentru prima dată. Este de preferat să începeți cu microdozaj, care este o metodă de precauție universală.

Ce produse THCP există?

În prezent, din cauza lipsei de cercetare asupra substanței, doar câteva mărci stochează și vând produse etichetate cu THCP. Cu toate acestea, THCP vine sub mai multe forme, la fel ca alți canabinoizi. Cel mai frecvent disponibil produs este cartușul pentru vaping. Cu toate acestea, la fel ca orice alt canabinoid, este disponibil și în tincturi, tablete, loțiuni, unguente și comestibile.

Cu toate acestea, trebuie să rețineți că piața acestui compus este în creștere rapidă, cu o gamă largă de imitații. Cu toate acestea, nu există mulți furnizori care produc THCP în acest moment.

Este legal?

Legalitatea THCP variază de la țară la țară din cauza legislației conflictuale care protejează atât cânepa, cât și canabisul. În România, THC-ul este încă ilegal, deci, și THCP-ul, fiind un derivat al THC-ului, este ilegal. Cu alte cuvinte, este destul de greu de procurat această substanță. Totuși, în unele state din SUA este considerat legal.

Concluzie

În primul rând, THCP-ul este un compus nou descoperit care poate fi găsit în planta de cânepă și canabis. În al doilea rând, s-a dovedit că THCP-ul are proprietăți similare cu THC-ul. În al treilea rând, se crede că acest nou canabinoid are proprietăți antiinflamatorii, ceea ce l-ar putea face util atunci când se tratează boli precum cancerul și artrita. În cele din urmă, THCP-ul poate fi mai puternic decât THC-ul!

--

--

Valentin Chiper

University Of Cannabis, Graduate Student; Genetic Research; How to Grow Marijuana; Marijuana Cooking & Extractions; Medical Cannabis; Marijuana Business Plans