Microdozarea canabisului

Valentin Chiper
5 min readDec 9, 2022

Legalizarea, beneficiile, efectele negative și toate celelalte aspecte legate cumva de consumul de canabis sunt dezbătute pe larg în societate. Pe de o parte, arată că nu toți oamenii sunt de acord că această plantă poate fi cu adevărat utilă. Pe de altă parte, discuțiile fac canabisul faimos și mai mulți oameni, în special cei care suferă de tulburări cronice, sunt curioși în privința plantei.

Totuși, nu toți sunt pregătiți să ia doze care sunt de obicei luate de utilizatorii înrăiți. Alții nu vor să simtă efectele psihoactive ale THC-ului. Toate acestea ne conduc la microdozare — noua și destul de interesantă modalitate de a consuma canabis bogat în THC.

Microdozarea Canabisului — Definiție

Deci, ce este mai exact microdozarea? Mai simplu spus, este tehnica consumului. Oamenii iau doar cantități foarte mici de canabis (adesea în comestibile, tincturi, capsule) pentru a obține efecte pozitive produse de THC fără efecte de euforie și alte efecte asupra minții umane. Mai simplu spus, ei iau doze mici de tetrahidrocanabinol pentru a ameliora durerea/reduce inflamația/scăpa de tulburările de somn, fără a fi high.

Totuși, trebuie să remarcăm că canabisul, chiar și atunci când este microdozat, produce efecte diferite asupra oamenilor. În consecință, nu puteți prezice modul în care această tehnică vă va afecta corpul.

De ce nu o folosesc toți oamenii? Din multe motive, de fapt. În primul rând, mulți oameni îl consumă în scopuri recreative. Pentru ei, microdozarea este cel mai prost mod de a o face. În al doilea rând, unii preferă să folosească medicamente în loc de canabis. Nu în ultimul rând, motivul pentru care nu atât de mulți oameni îl folosesc este simplu — nici măcar nu știu atât de mulți despre el.

Un alt aspect cu adevărat semnificativ de luat în considerare este că absența euforiei și sentimentul de fericire pură nu este singurul lucru care face ca această tehnică să fie deosebită. Permite obținerea de beneficii fără efecte negative și acest lucru este deosebit de grozav pentru persoanele care doresc să folosească canabis pentru a trata tulburările de dispoziție. În mod ironic, canabisul ajută oamenii care suferă de anxietate sau o poate provoca dacă se consumă canabis prea puternic sau se folosește o doză prea mare de canabis. Dozele prea mari pot provoca, de asemenea, pierderi de memorie, paranoia, atacuri de panică, vărsături, gură uscată și reacție lentă. Deși niciunul dintre cazurile de supradozaj nu a fost letal, acestea sunt simptome destul de neplăcute iar prin microdozare aceste efecte negative nu există.

Când microdozarea este o opțiune ideală

Iată condițiile care devin adesea motivul pentru microdozare:

· Tulburări de dispoziție, stres cronic

· Migrene, dureri cronice

· Tulburări de somn

· Unele afecțiuni cronice, cum ar fi scleroza multiplă

Scepticii ar putea spune că nicio dovadă nu ar dovedi că această tehnică poate fi într-adevăr folosită pentru a obține beneficii și a evita efectele negative ale canabisului. Unii ar putea întreba: „Dar THC și CBD?” Aceștia sunt cei mai cunoscuți canabinoizi, dar există și o mulțime de canabinoizi minori, terpene, și toți pot produce efecte diferite în condiții și combinații diferite.

Există o cercetare, conform căreia microdozarea poate ajuta și persoanele care suferă de tulburări psihice. Pacienții care sufereau de boli precum PTSD au remarcat că au dormit mult mai bine, coșmarurile s-au oprit, unele simptome cronice, în special durerea, au fost reduse.

După cum am menționat anterior, doze mici de canabis bogat în THC sub formă de comestibile, ulei, tincturi etc. pot ajuta persoanele care suferă de afecțiuni cronice precum scleroză multiplă, durere cronică larg răspândită și chiar disfuncții ale nervilor.

Care e cantitatea de microdozaj?

Pe scurt, nu există un răspuns corect la această întrebare. Probabil ați auzit că nu există o recomandare universală cu privire la doza de canabis atunci când vine vorba de consumul regulat. Nicio companie sau site sau chiar cel mai apropiat prieten care fumează zilnic nu vă poate spune să luați o anumită cantitate de canabis pentru a simți anumite efecte. Acest lucru este imposibil pentru că nimeni nu știe cum va răspunde corpul tău. Există o mulțime de factori care influențează „rezultatul final”: greutatea, toleranța, tulpina pe care o alegeți, metabolismul, cantitatea de alimente pe care ați mâncat-o cu o oră mai devreme și așa mai departe.

Lucrurile sunt și mai complicate când vine vorba de microdozare, doar pentru că trebuie să-ți dai seama care este doza care nu-ți provoacă strea de high. Cu alte cuvinte, se presupune că este doza care produce efectul minim pe care un consumator îl poate observa. Dacă te simți high, iei prea mult.

O mulțime de consumatori și chiar medici spun că recomandările sunt aproape inutile în acest caz și că singura modalitate de a găsi acea doză perfectă este experimentarea. Totuși, există punctul de plecare — toți pacienții care doresc să reducă anumite simptome pot începe de la 2,5 miligrame, pot lua această cantitate de THC timp de 3 zile și apoi pot crește ușor doza dacă nu au observat modificări.

Dacă sunteți un fumător intens, nu mai consumați canabis câteva zile pentru a vă reseta receptorii CB1 și CB2. Da, pare ciudat că oamenii care au consumat tulpini bogate în THC de ani sau chiar decenii își pot „reseta” receptorii într-un termen atât de scurt, dar acest lucru a fost dovedit de studii științifice. După aceea, va trebui să începeți cu 1 miligram.

Persoanele care doresc să înceapă microdozarea și care nu au consumat canabis în mod regulat înainte, precum și cei care nu l-au încercat niciodată, pot începe de la 1 miligram de THC + 1 miligram de CBD. Apoi, pot crește dozele (raportul 1:1 THC:CBD trebuie menținut) până când în sfârșit simt ușurarea.

Cum să microdozați — Analizând modalitățile de a consuma doze mai mici

Există o mulțime de modalități de a lua canabinoizi. Cu toate acestea, nu toate funcționează când vine vorba de microdozare. Deci, haideți să aruncăm o privire la toate opțiunile mai detaliat:

· Vapat/Fumat. Aceste moduri de a consuma canabis pot fi folosite și pentru microdozare. Trucul este să tragi un singur fum, și abia după câteva minute să tragi al doilea fum. Da, nu este cel mai convenabil mod de a controla cantitățile doar pentru că nu știi niciodată cât de mult consumi, dar unii pacienți aleg asta pentru că le este mai familiar și mai convenabil.

· Tincturi și uleiuri. Majoritatea pacienților care aleg microdozarea aleg aceste opțiuni deoarece pot măsura doza fără nicio dificultate.

· Alimente. Aceasta este una dintre opțiunile recomandate, dar trebuie să fii foarte atent pentru că de obicei îi fac pe oameni să se simtă high și, mai important, au un efect de durată care, totuși, nu se simte imediat după consum. Cu alte cuvinte, comestibilele sunt grozave atunci când știi deja doza. Există unele produse pe care le poți cumpăra pentru a încerca microdozarea — în batoanele de ciocolată, mentă și chiar gumele de mestecat produse de anumite mărci, există anumite doze din acest compus de canabis și tot ce trebuie să faci este să îl găsești pe cel ideal.

· Băuturi. Ceaiul și cafeaua care conțin canabis produc efectele mai repede decât comestibilele — dacă aceasta este o doză bună, vei simți efectul în 10–15 minute și nu într-o oră sau două.

Variante sunt, deci, fiecare poate alege modalitatea cu care se simte mai confortabil.

--

--

Valentin Chiper

University Of Cannabis, Graduate Student; Genetic Research; How to Grow Marijuana; Marijuana Cooking & Extractions; Medical Cannabis; Marijuana Business Plans